ShoreLink växer i Skellefteå - Ny chef på plats

ShoreLinks verksamhet i Skelleftehamn växer och bildar nu ett eget affärsområde inom ShoreLink. Tidigare har enheten ingått i samma affärsområde som Piteå. Det senaste halvåret har antalet tillsvidareanställda ökat från 14 till 19, en ökning med hela 35 procent. Därutöver tillkommer timanställda och visstidsanställda.

 

Nyast på jobbet är affärsområdeschefen Helena Ojanlatva. Hon kommer närmast från LKAB, där hon haft flera olika ledande uppdrag och senast som chef för två av pelletsverken i Kiruna.

 

-Det ska bli spännande att dels byta bransch, men också byta fjällvärlden mot kusten, säger Helena som nu flyttar till Skellefteå. Det finns stora utmaningar i en verksamhet som växer och utvecklas, det var därför jag sökte mig hit, fortsätter hon.

 

-Vi ser en ökad efterfrågan av våra tjänster i Skellefteåregionen och självklart även en stor utvecklingsmöjlighet, säger Peter Mörtlund, VD ShoreLink. Därför förstärker vi nu organisationen och vi är övertygade om att Helena kommer att bidra stort med hennes gedigna erfarenhet.

Presskontakt

Lina Hörnemalm, Communications manager

Mobil: +46 (0)70-373 25 72

E-post: lina.hornemalm@shorelink.se