Starskottet för Haraholmens Logistikcenter

 

Idag gick startskottet för Haraholmens Logistikcenter. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte hamnen i Piteå idag och avfyrade ett symboliskt startskott för Haraholmens logistikcenter. I samband med ministerns tal gled isbrytaren Oden förbi längs kajen och saluterade den nya satsningen.

Ulrika Nilsson, VD Piteå Hamn, presenterade framtidsplanerna med en förlängd kaj och ett större logistikcentra på Haraholmen. Roger Bergman, Platschef ShoreLink Terminal Piteå, berättade kort om de aktiviteter som pågår i hamnen i dagsläget och konstaterade att det råder full sysselsättning. Den förlängda kajen kommer att innebära bättre logistklösningar och i takt med nya satsningar finns goda möjligheter till att expandera ShoreLinks verksamhet.

 

Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister och Erik Lindbäck, senior advisor Lindbäcks group

En ny, mycket stor satsning för framtiden är Lindbäcks byggs nya superfabriken. Den gör att man nu undersöker möjligheten till att starta en kustpendel för att via sjövägen transportera husmoduler till Mälardalen. Projektet med en Kustpendel drivs av, förutom Lindbäcks bygg, även ShoreLink, Piteå Hamn, BDX och Wagenborg.