En Ny Era mot hållbarare Sjötransport: Välkomnandet av Electramar

Electramar Bild Shorelink

I söndags presenterades en banbrytande händelse inom sjötransport när Electramar anlände till Luleå Hamn. Detta 90 meter långa och 16 meter breda fartyg representerar en ny teknologisk landvinning. Som en plug-in hybridtorrlastare bär Electramar med sig löftet om en grönare framtid för sjöfart och på kommande miljökrav.

Anders Viljeros, Affärsområdeschef på ShoreLink Luleå

”För ShoreLink är Electramar inte bara ett fartyg, det är en legobit i strävan att bli Sveriges mest effektiva och hållbara hamnoperatör år 2030. Tack vare ett nära samarbete med AtoB@C Shipping och DSV, har denna vision nu tagit ett betydande steg framåt.

Frida Rowland, Commercial Director, AtoB@C Shipping:

"Vi är oerhört glada över att äntligen ha det första fartyget i sina hemmavatten redo att betjäna våra kunder. Med den nya fartygsserien erbjudar vi våra kunder en bättre miljömässig profil och genom batteridriften kan våra fartyg exempelvis gå in och ut ur hamnar både utsläppsfritt och utan ljud och vibrationer.”

Electramars ankomst markerar början på en ny era inom sjötransporten, där innovation och hållbarhet går hand i hand för att skapa en mer hållbar framtid. Det är ett steg i rätt riktning mot att minska vår påverkan på miljön och samtidigt främja ekonomisk tillväxt och utveckling. Med AtoB@C Shipping och andra likasinnade aktörer i spetsen, är det tydligt att framtiden för sjöfart är hållbare än någonsin tidigare

Läs mer om Electramar här: M/S Electramar | 5 350 dwt plug-in hybrid vessel | AtoB@C Shipping (atobatc.se)

Läs mer om DSV här: Global transport and logistics | DSV

Presskontakt

Lina Hörnemalm, Communications manager

Mobil: +46 (0)70-373 25 72

E-post: lina.hornemalm@shorelink.se