Arbetsgivare i Piteå samlas i unikt rekryteringsevent

Pressbild 1 Rekryteringsevent

Tillväxt och framtidstro finns i norra Sverige. Med tillväxten följer en stor utmaning att hitta arbetskraft. Därför går flera arbetsgivare i Piteå ihop i ett unikt rekryteringsevent för hemvändare, mitt i mellandagsrean.

-Vi har generellt låg arbetslöshet i länet, en av de lägsta i landet. Kompetens behövs i princip inom alla yrkesområden och efterfrågan på arbetskraft är redan idag hög och väntas stiga framöver, säger Jörgen Pekkari, företagsrådgivare Arbetsförmedlingen.

Med vetskapen att många utflyttade Pitebor besöker hemstaden under jul och nyår, genomförs rekryteringseventet den 28 december, mitt i mellandagsrean.

- Vi hoppas att hemvändare ska bli återvändare så att både arbetsmarknaden och Piteå växer, säger Åsa Rundgren, HR-chef Smurfit Kappa Piteå.

Vid eventet får besökarna träffa IVAB, PiteEnergi, Piteå kommun, Piteå Science Park, ShoreLink, Smurfit Kappa Piteå, Sparbanken Nord och Wibax.

-Vi visar en variation av yrken och arbetsgivare du kan jobba hos. Kanske vi inte söker efter din kompetens precis just nu, men låt oss skapa kontakt och se vad det kan ge, säger Lena Fernberg, HR-chef, ShoreLink

Behovet av arbetskraft beräknas bli stort de kommande åren och risk finns att arbetsgivare i Piteå till slut konkurrerar om samma personer.

- Wibax är inne i en expansiv fas och siktar på att öka med 200 medarbetare de närmaste sex åren, säger Annica Pettersson, Chief Human Resources, Wibax koncernen.

- Det är spännande tider i energibranschen och rekryteringsbehovet följer med utvecklingen, avrundar Linda Larsson, HR-chef Piteå Energi.

 Tid och plats: 28 december kl 12-16, Kaleido.

Presskontakt

Lina Hörnemalm, Communications manager

Mobil: +46 (0)70-373 25 72

E-post: lina.hornemalm@shorelink.se