ShoreLink sponsrar på lika villkor

Luleå Hockey MSSK

Nästa säsong är ShoreLink matchvärd för en av Luleå Hockey/MSSK:s matcher i SDHL och betalar då precis lika mycket som det hade kostat att vara matchvärd på en SHL-match.

-Vi har diskuterat hur vi skulle kunna bidra ännu mer till att jämna ut förutsättningarna mellan dam- och herridrotten. Beslutet blev helt enkelt att vara matchvärdar för Luleå Hockey/MSSK kommande säsong, men betala precis som om det hade varit en match i SHL, säger Anna Malmström, kommunikationsansvarig.

Priset för att sponsra dam- och herridrott skiljer sig ganska mycket åt och största delen beror på publiksiffrorna samt att den medföljande exponeringen avgör värdet på ett sponsorskap.

- Vi som företag är en del av den marknad som påverkar priserna för sponsring och då är det vi som har möjlighet att påverka och förändra. Vår förhoppning är att det här initiativet snabbare ska skapa mer jämlika förutsättningar, än den tid det tar för Luleå Hockey/MSSK att närma sig publiksiffrorna i SHL, fortsätter Anna.

ShoreLink har precis som många andra företag under flera år stöttat lokal damidrott på elitnivå, bland annat för att bidra till att jämna ut de olika förutsättningar som finns mellan dam- och herridrott.

- Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Luleå Hockey/MSSK och deras proffsiga verksamhet. Nu vill vi gärna att fler företag gör samma eller liknande initiativ och på så sätt aktivt bidrar till att skapa mer jämställda förutsättningar, avslutar Anna.

 

Presskontakt: Anna Malmström, kommunikationsansvarig ShoreLink, 070-508 09 55

 

Fakta ShoreLink AB

ShoreLink är ett transport- och logistikföretag med verksamhet i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix, med huvudkontoret i Piteå. För våra kunder samordnar vi våra funktioner inom logistik, skeppsklarering, lastning och lossning av gods på fartyg, järnväg och lastbil samt tjänster inom maskinentreprenad.

Våra kunder finns huvudsakligen inom den tunga basindustrin i regionen, där vi under många år varit en viktig aktör. Omsättningen uppgår till cirka 310 Mkr per år och vi har cirka 250 medarbetare samt över 130 fordon i verksamheten.

Presskontakt

Lina Hörnemalm, Communications manager

Mobil: +46 (0)70-373 25 72

E-post: lina.hornemalm@shorelink.se