Vi söker en ansvarig för miljö, kvalitet, säkerhet och hälsa

Som ansvarig för området arbetsmiljö och kvalitets- och miljöfrågor har du en bred roll med hela koncernen som arbetsområde för såväl strategiska som operativa frågor. Det är en viktig funktion i vårt arbete att ha hög kvalitet och säkerhet, samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utveckla och upprätthålla ledningssystemet samt ISO-standardens krav (ISO:9001 och ISO:14001). Arbetet sker i nära samarbete med processägarna. Du har ett övergripande ansvar för arbetsmiljö, hälsa och säkerhet vad avser arbetssätt, rapportering, systematisk arbetsmiljö med mera inom hela verksamheten. Rollen är en stabsfunktion vilket innebär att utforma rutiner, arbetssätt och regelverk, följa upp samt utgöra ett stöd till chefer. Det innebär att ofta arbeta nära och i samarbete med samtliga funktioner i vår verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår även att planera, genomföra och följa upp interna och externa revisioner samt ledningens genomgång. Du följer upp och analyserar ärenden i vår ärendehantering samt utvecklar själva processen. Utbildning inom organisationen av området tillhör också rollen. Vid behov är du delaktig i projekt inom organisationen.

Vi söker dig som har

  • Ett stort engagemang och intresse för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor.
  • Erfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom området, processledningsarbete och förebyggande säkerhetsarbete.
  • Erfarenhet av arbete med och utveckling av ledningssystem, gärna erfarenhet av den senaste ISO-standarden.
  • Erfarenhet av arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete, strategiskt och operativt övergripande förbättringsarbete.
  • Goda IT-kunskaper
  • Eftergymnasial utbildning inom området är meriterande

Som person drivs du av att utveckla och förbättra, du är uthållig och noggrann. Du är analytiskt och strukturerad, samtidigt som du har en förmåga att fatta och driva igenom beslut. Du har god förmåga att kommunicera såväl skriftligt som muntligt, internt och externt. Att samverka med andra och även utföra arbete självständigt är självklart för dig. Du är prestigelös och har förmåga att bygga goda relationer. Att driva igenom förändringar, ställa krav och följa upp är något som du är van att hantera.

Vi erbjuder ett spännande och intressant jobb i en traditionell och etablerad bransch. Våra ägare är starka och vår tillväxt är mycket god. Vi har höga ambitioner, vårt fokus är på framtid och utveckling. Vill du komma ombord?

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Rätt Rekrytering & HR. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Merja Kenttälä, 076-866 22 77 för ytterligare information. Du ansöker till tjänsten via www.rattrekrytering.se

Skicka din ansökan senast den 23 april 2019.

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Placeringsort Piteå, Haraholmen.

Om du vill veta mer om tjänsten kontaktar du Susanne Jangdal, VD, telefon 070 - 108 14 40 

Facklig representant Karin Pedersen, Unionen, 0911-23 22 31