Att lyfta blicken gör skillnad

Vi börjar summera ett otroligt spännande år med flera nya projekt och affärer samt hög aktivitet i vårt dagliga arbete. Det kräver, precis som alltid, att vi lyfter blicken för att se vad som sker runt om i världen och vad som kan påverka ShoreLink och dess verksamhet. Vi behöver tänka stort för att verksamheten i smått ska utvecklas och bli bättre.

När vi så har lyft blicken och tänkt stort i våra affärer, då känns det självklart att göra detsamma när det gäller årets julklapp. Dagligen får vi rapporter om hur kriget i Syrien och Irak tvingar miljontals människor på flykt. De riskerar sina liv, många gånger på havet, för att ge sina barn och sig själva en chans att överleva.

Vi har därför valt att istället för att ge julklappar i år, skänka 75 000 kr till UNHCR för att hjälpa flyktingar. På uppdrag av FN leder UNHCR arbetet med att skydda människor på flykt undan krig och förföljelse. De finns längs bland annat längs flyktvägarna från Irak och Syrien där de delar ut nödhjälp. Vårt bidrag räcker till lite mer än 255 nödpaket (administrativa kostnader borträknade) som ger en flykting ett paket med mat, vatten, filt, handduk, torra kläder och skor. På så sätt har våra 230 anställda gett bort lite mer än ett nödpaket per person.

Läs mer om UNHCR:s arbete här

Vi skänker också 15 000 kr till Hjältarnas Hus

... som är ett anhörighus kopplat till Norrlands regionsjukhus i Umeå. Huset ska byggas och stå klart 2016/2017 och blir ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där någon drabbats av långvarig sjukdom. Det blir nästan som hemma och underlättar till lek med kompisar där det friska kan stå i fokus. Ett tillfälligt hem nära sjukhuset där familjen kan laga mat, ha fredagsmys och ta emot besök från nära och kära.

Läs mer om Hjältarnas hus här

 

Med dessa gåvor hoppas vi att vi gör skillnad.