TransAtlantic startar ny containertrafik till Piteå

TransAtlantic lägger till Piteå hamn på deras befintliga containerlinje mellan norra Finland och Belgien (TransBothnia Container Line). "Piteå blir ett utmärk alternativ för export- och importlast till norra Sverige och ett viktigt steg i att stärka vårt erbjudande av RoRo- och containertransporter i Östersjöregionen" - säger Nikolas Rowland, Commercial Manager Sweden. I och med denna etablering stärker Piteå Hamn sin roll som viktigt logistiknav i norra Skandinavien.

Transatlantic samarbetar med Piteå Hamn AB och ShoreLink AB, som kommer att sköta all hantering av gods och containrar i Piteå Hamn. ShoreLinks VD Susanne Jangdal uttrycker sin glädje över den nystartade linjen –" Detta är en milstolpe i Piteå Hamns och ShoreLinks historia och vi ser fram emot att få ge god service till de kunder som upptäcker fördelarna med att transportera containergods via Piteå Hamn".

Inledningsvis anlöper TransAtlantic till Piteå varannan vecka. Planen är att utöka trafiken till veckoservice samt regelbundet anlöpa ytterligare en av de större omlastningshamnarna efter sommaren 2014. Den första avgången från Piteå är planerad till tisdagen den 17:e juni 2014. Fartygen på slingan klarar att hantera alla typer av enhetsbaserad last inklusive projektlaster.