Vi söker en IT-chef

Vi söker en IT-chef som axlar rollen att vidareutveckla koncernens IT-strategi och -struktur så att den bidrar till att nå verksamhetens mål. Rollen skapar många möjligheter att påverka koncernens utveckling, utforma processer och säkra en långsiktig och hållbar IT-struktur.

Ditt ansvar blir att driva och planera utvecklingen av IT-verksamheten, drift och support, så att den stödjer de behov som finns. Dina uppgifter omfattar i huvudsak:

  • Utveckla och ansvara för bolagets IT-miljö och infrastruktur såväl operativt som strategiskt samt tillse att driften av dessa är kostnadseffektiva och säkra.
  • Ansvara för att översätta verksamhetsbehov och föreslå systemlösningar för dessa.
  • Ansvara för införande av nya system i verksamheten tillsammans med berörda.
  • Ansvara för att initiera och driva IT-projekt.

Arbetet kräver ett nära samarbete med alla funktioner inom ShoreLink. Det innebär att skapa god kännedom om verksamheten, och vara i och nära olika delar för att få god insyn och förståelse.

Du ingår i vår stabsfunktion, rapporterar till Stabschef och arbetar vid vårt huvudkontor i Piteå. I arbetet ingår att ibland även arbeta på våra övriga orter.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet från en bred IT-roll. Du har en relevant akademisk utbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande förvärvade kunskaper.

Vidare har du erfarenhet av olika system, är van att arbeta med processer och har erfarenhet av att koordinera och leda projekt. Det finns fördel om du har erfarenhet från industri eller produktion. Du har också god erfarenhet av förhandlingar.

Som person är du relationsskapande och är bra på att samarbeta med människor med olika kompetenser och yrkesroller. Du är analytisk, strukturerad och långsiktig och kan arbeta målinriktat utifrån övergripande planer.

Vi erbjuder dig en tjänst vid ett företag med god utveckling och där engagemanget hos medarbetarna är högt. Vi brinner för att lösa våra kunders problem och att bidra till smarta logistiklösningar till näringslivet i regionen.

Tjänsten är tillsvidare. Tillträde 1 september 2019 eller efter överenskommelse.


Frågor/ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ola Rönnqvist, Stabs- och finanschef, 070-663 69 70 eller e-post: ola.ronnqvist@shorelink.se.

Sista ansökningsdatum är den 21 juli 2019. Urval sker löpande, så vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Skicka den till jobb@shorelink.se.

 

ShoreLink är ett transport- och logistikföretag med tyngdpunkten inom sjöfart. Vi hjälper kunderna med miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar genom stora delar av transportkedjan. Majoriteten av kunderna finns inom den tunga basindustrin, vilket innebär att vi är en viktig kugge för näringslivet i den norra regionen.
Vi bedriver verksamhet i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix, med huvudkontor i Piteå. Omsättningen uppgår till ca 310 Mkr per år och vi har 260 medarbetare samt 130 fordon i verksamheten.