50 extraanställs hos ShoreLink

Hos oss på ShoreLink börjar nu en period som inte kommer att likna något annat år. Förutom den vanliga hektiska vår- och sommarperioden då fartygstrafiken är tätare än på vinterhalvåret, kommer cirka 85 vindkraftsverk att levereras till hamnen vid Haraholmen i Piteå med start efter påsk. För att klara av både semesterperioden och vindkraftslasterna extraanställer vi därför upp mot 50 personer, vilket är betydligt fler jämfört med en vanlig vår och sommar.

- Vi är riktigt nöjda över att vi fått så många ansökningar av kompetenta tänkbara medarbetare, säger Susanne Jangdal, VD ShoreLink. Glädjande är också att en stor del av ansökningarna är från kvinnor, då vi strävar efter en jämställd arbetsplats.  

En del av de som ansökt har redan anställts och flera arbetsintroduktioner är i full gång. 85 vindkraftsverk låter kanske inte så mycket till antalet, men många av verk består av över 70 delar, där tre stycken vingar på nästan 70 meter inkluderas. Varje del är mycket tids- och resurskrävande att lossa, transporteras till lageryta och sedan lastas för vidare frakt till stället där verket ställs upp.

- Det är ett stort och viktigt projekt både för oss och många andra som är inblandade, fortsätter Susanne. Jag är helt säker att vi löser det på bästa sätt, då vår personal har lång erfarenhet och god kompetens av att hantera vindkraftsdelar.

Allt det här är dessutom bara en försmak. Nästa år är ungefär den dubbla mängden vindkraftverk planerade att levereras vid ungefär samma tidpunkt.
- Det blir ytterligare en utmaning som vi tar oss an med god erfarenhet från i år, avslutar Susanne.