Vi har valt att lägga 2017/2018 års sponsring på damidrott med inriktning mot elitsatsningar.

Oavsett om du är man eller kvinna lägger du ner lika mycket tid när du gör en elitsatsning, men många kvinnor är beroende av annan inkomstkälla för att klara av en sådan satsning. Totalt sett fördelas cirka 20% till kvinnor och 80% till män av all sponsring (www.fairpay.nu). Vi vill bidra till att minska den skillnaden.

Därför sponsrar vi Piteå IF Dam, Luleå Basket och ASSI IF. Alla tre lagen har ett stort engagemang både på och utanför planen, vilket gjorde att vi valde dessa tre. Nedan kan du läsa mer om två av projekten som vi också är med och stöttar.

Lagkamrat

Vi valde Piteå IF Dam för deras stora engagemang på planen och deras tydliga samhällsansvar i projektet Lagkamrat.

Vi valde också att satsa i Lagkamrat som i grunden är en fond, förvaltad av Sparbanken Nord, som finansierar den tillsammans med partners från näringslivet. Medel ur fonden nyttjas för att skapa värdefulla extraresurser till äldreomsorgen samtidigt som elitidrottare, som behöver deltidsjobb, får sysselsättning. Initiativtagare till projektet är Piteå IF Dam, Sparbanken Nord och Helikopter Brand Design.

Läs mer om Lagkamrat på www.lagkamrat.se

Fair Partner  - Fair Arena

ASSI IF startar Fair Arena, ett projekt som ska ge killar och tjejer stöd att utvecklas till hälsosamma, självständiga och ansvarstagande individer. Med klubbens elitspelare ska de arbeta för att förbättra levnadsmönstret hos killar och tjejer genom föreläsningar och besök i skolor och andra offentliga miljöer. Ett par av målsättningarna är att öka kunskaperna om mångfald och integration samt få en ökad förståelse för jämställdhet och könsroller.

Sponsring
Dela artikeln