Vi stöttar föreningslivet i år igen

Under 2020 sponsrade vi på ShoreLink 2500 kr varje vecka till en ideell förening, där föreningarna nominerades av våra egna medarbetare. Nu inför 2021 sponsrar vi samma totala summa till föreningslivet och det är dags för föreningarna att söka.


-Föreningarna är välkomna att ansöka här via vår hemsida , säger Anna Malmström, kommunikationsansvarig och projektledare för initiativet. Det obligatoriska motkravet är ett foto som läggs på föreningens hemsida och/eller sociala medier. Utöver det får föreningarna motivera vad pengarna ska gå till och presentera hur vi kan synas tillsammans.


Förra årets projekt ledde till att ett femtiotal ideella föreningar fick sponsring. Det syntes flitigt i våra sociala medier, där alla mottagande föreningar har publicerats.


-Det var en stor variation av föreningar förra året, berättar Anna. Ganska naturligt var att andelen idrottsföreningar var stor, men även hembygds- och skoterföreningar syntes bland de som fick sponsring.


Bland idrottsföreningarna var spridningen bland idrotter stor, allt från cheerleading, ridklubbar, sportfiske till fotboll, hockey och taekwondo. Spridningen geografisk var från Kalix i norr till Skellefteå i söder.
-Nu ser vi fram emot 2021 och fler givande samarbeten, avslutar Anna.


Utöver ovanstående sponsrar ShoreLink Piteå IF DFF, Luleå hockey/MSSK och Luleå Basket.